Nieuws

augustus 05, 2013
Uitdaging maakt gelukkig

Leren is leuk

Vandaag heb ik voor het eerst in mijn leven gewaterskied. En ik vond het fantastisch. Niet dat het direct goed ging. Integendeel. De eerste keer lag ik na een meter al plat met mijn gezicht in het water. En de volgende tien keren gingen niet veel beter. Maar toch bleef ik het leuk vinden, omdat ik ergens vanbinnen het rotsvaste vertrouwen had dat het me zou gaan lukken. Ik focuste me op het heerlijke gevoel om staand op de waterskies door het water te worden getrokken. En ineens was het zover. Ik stond!

Als ik mezelf zou hebben vergeleken met mijn medeleerlingen, was ik niet zo enthousiast geweest, want na een uur les hadden zij er al een paar rondjes op zitten en was ik niet verder gekomen dan de eerste bocht. Jezelf vergelijken met anderen maakt ongelukkig weet ik uit ervaring, dus daar ben ik mee gestopt. Maar iets nieuws leren is plezier als je je focust op de ervaring. Het pure genot dat je het beste uit jezelf naar boven haalt. Dat je door te oefenen iets onder de knie kan krijgen.

Natuurlijk is het fijn als iets vanzelf lukt, maar het geeft meer voldoening als je er moeite voor hebt moeten doen. Als het een uitdaging is. Een doel dat je net kan halen en jou stimuleert het beste in jezelf naar boven te halen.
Dat geeft een geweldige kick.

klik hier om het filmpje waterskieën te bekijken.

“de gelukkigste momenten uit mijn leven, zijn die momenten waarin ik werd uitgedaagd het beste van mezelf te geven”