Communiceren met je lichaamrsz_boedha_bodytalk

Het menselijk lichaam is een meesterwerk van veelzijdigheid, complexiteit en ingenieuze samenwerking. Stel je eens voor hoeveel verschillende taken en functies het lichaam tegelijkertijd kan uitvoeren. En verbeeld je eens  hoe de  communicatie tussen de verschillende lichaamsdelen verloopt. Hoe weten cellen bijvoorbeeld wat ze moeten doen? Elke cel in een lichaam bevat exact dezelfde genen, toch werkt de ene cel als een spiercel en de andere als een zenuwcel. Dat is toch ongelooflijk? Meestal functioneert het lichaam uitstekend zonder dat we hier ook maar iets voor hoeven te doen. Af en toe zijn we echter ziek, hebben we ergens pijn of ervaren we lichamelijke klachten die ons in ons dagelijks functioneren belemmeren. We leren leven met de klachten, nemen een pijnstiller of laten ons behandelen door een arts of therapeut. Maar wat zou het lichaam willen vertellen als we pijn of klachten ervaren? Wat zou het lichaam duidelijk willen maken als het met ons kon communiceren? Hoe zou het zijn als we rechtstreeks aan het lichaam konden vragen wat er aan de hand is?

De Lijfopstelling

De lijfopstelling is een methode die je rechtstreeks in contact brengt met je lichaam en je laat communiceren met het bewustzijn van een lichaamsdeel, orgaan of weefsel. Hierdoor maken we gebruik van de kennis en ervaring die in het lichaam en de verschillende organen en cellen aanwezig zijn. Je kunt vragen hoe een lichaamsdeel zich voelt, wat het ervaart, maar ook wat voor advies het voor je heeft , waar de oorzaak van het probleem zit of wat het lichaamsdeel vindt van een behandeling of medicijn. Eigenlijk kun je alles wat je graag wil weten aan je lichaam vragen. Over het algemeen ervaren mensen de  lijfopstelling als verrassend, verhelderend en diepgaand.  En brengt het hen beter in contact met hun lijf.

 

De lijfopstelling is een methode om inzicht en waardering voor je lichaam te krijgen.
Het is geen vervanging van de behandeling door een arts of therapeut.


Hoe werkt het?

De lijfopstelling is een individuele sessie waarin  je wordt begeleid door een coach, die op de juiste momenten de juiste vragen stelt en je als vanzelf door het proces heen loodst. Eerst zorgen we er samen voor dat je kunt ontspannen en in contact komt met je intuïtie. Vervolgens schrijf je al je vragen die je aan je lichaam wil stellen op een blad papier. Je kiest intuïtief de lichaamsdelen, organen of weefsels uit waarmee je wil communiceren. Dit kunnen bijvoorbeeld je oren, je huid, je lever en je darmen zijn. Net wat op dat moment voor jou belangrijk is. Dan maak je contact met één van je lichaamsdelen door er letterlijk in te stappen. Op deze manier kun je ervaren hoe een lichaamsdeel of orgaan zich voelt en wat het te zeggen heeft. Zo kun je bijvoorbeeld ervaren dat je maag heel anders aanvoelt dan je linker arm of je longen. Elk orgaan heeft zijn eigen gevoelens en visie. Vaak geven de organen verrassend heldere inzichten en nieuwe invalshoeken. Soms geven ze ook praktische adviezen en tips om met de klachten om te gaan.

Een lijfopstelling duurt ongeveer anderhalf uur en kost € 100,-