Hawaii (13)

Ceremonies en Rituelen

Een ceremonie is het bewust stilstaan bij markante gebeurtenissen in je leven. Dit kunnen mooie momenten zijn die je wil vieren of verdrietige herinneringen die je wil loslaten en een plekje geven. Vaak houden mensen een ceremonie bij de ‘rites de passage’ van hun leven, zoals bij geboorte, huwelijk, verhuizing, pensionering en overlijden.   

De ceremonie krijgt vorm door middel van rituelen; symbolische handelingen die een speciale verbindende of verdiepende betekenis hebben.

 

DSCN0491

Dolfijncoaching begeleidt bij het vormgeven en uitvoeren van persoonlijke ceremonies die gericht zijn op heling. In de loop van je leven kun je emotionele verwondingen oplopen. Door hier bewust bij stil te staan krijgt de pijn erkenning, krijgen emoties de vrijheid om te stromen en kan er vergeving en heling plaats vinden. Het oude kan worden losgelaten en er komt ruimte voor iets nieuws. Een helende ceremonie verankert de verbinding met jezelf en opent je hart voor de mensen en de wereld om je heen. Een helende ceremonie kun je bijvoorbeeld houden om jezelf of anderen te vergeven,  om een scheiding te verwerken, het verlies van een dierbare een plekje te geven of het leren accepteren van ziekte of handicap.