Kanker

Een op de drie mensen in Nederland wordt zelf of via zijn naasten geconfronteerd met kanker. Het is een ziekte die diepe impact heeft op iemands leven, niet alleen op dat van degene die het treft, maar ook op dat van de mensen in hun naaste omgeving.

Sinds ik in 2014 zelf borstkanker heb gehad, weet ik hoe fijn het is om je gedachten en emoties, zorgen en twijfels, drijfveren en overwegingen vrij te kunnen uitspreken, zonder bang te zijn dat je iemand kwetst of tegen de borst stoot, zonder dat je goedbedoelde adviezen of oordelen krijgt. Gewoon uitspreken wat er in je omgaat. Je gevoelens delen. Je hart luchten. Verwerken wat je hebt meegemaakt. Stilstaan en bezinnen hoe je met deze ingrijpende gebeurtenis in je leven wilt omgaan. Nagaan of je er zin en betekenis aan kunt geven.
In deze lastige periode in je leven wil ik graag aan je zijde staan om je te ondersteunen; met een luisterend oor, een goed gesprek, het delen van ervaringen en coachtechnieken om je leven op emotioneel, mentaal, sociaal en spiritueel niveau zo aangenaam mogelijk te maken. Je kunt bij mij terecht voor een persoonlijk coachgesprek of de cursus Aangenaam leven met kanker. Voor groepen geef ik op aanvraag de lezing Gelukkig kreeg ik kanker.


Zelf schreef ik twee boeken over mijn ervaringen met borstkanker. ‘Expeditie borstkanker’ vertelt mijn persoonlijke verhaal, in ‘Aangenaam leven met kanker’ deel ik alles wat mij heeft geholpen om het leven met kanker zo aangenaam mogelijk te maken. Mijn blog www.livegoesonblog.nl  verhaalt over mijn leven ná de behandeling van borstkanker, als het gewone leven weer zijn aanvang neemt. 

"Ik wil graag bijdragen aan het geluk van mensen met kanker en 
hun naasten door mijn  kennis
en ervaring te delen"

Cursus Aangenaam leven met kanker

In de cursus 'Aangenaam leven met kanker' leer je wat je zelf kunt doen om je leven met kanker zo aangenaam mogelijk te maken. 
In een klein groepje van maximaal vier personen krijg je begeleiding bij het vinden van jouw unieke en persoonlijke antwoorden op het gebied van:  

Zingeving en betekenis
Kun je kanker of andere tegenslag ombuigen tot een waardevolle gebeurtenis in je leven? 

Omgaan met emoties
Hoe zorg je emotioneel goed voor jezelf en hoe verwerk je wat jou is overkomen? 
 
Verbinding
Hoe blijf je in verbinding met jezelf en je naasten? Hoe kunnen partner, familie en vrienden jou ondersteunen? 


Mentale gezondheid
Wat helpt jou om positief te blijven en hoop te houden? 

 
Vier bijeenkomsten, data worden in overleg gepland, kosten € 100,-

Aanmelden: dorothe@dolfijncoaching.nl

Lezing Gelukkig kreeg ik kanker

In de lezing 'Gelukkig kreeg ik kanker' vertel ik welke rijkdom kanker me heeft gebracht
en hoe ik zin en betekenis heb kunnen geven aan deze ziekte. 

Contact
dorothe@dolfijncoaching.nl
06 - 280 76 950 

Adres
Kruisbergseweg 73
7009 BM Doetinchem